Binnen een forensisch psychiatrisch centrum (FPC) staat voorop dat de persoonsgebonden behandeling past binnen het kader van een zo groot mogelijke autonomie. Medewerkers in de (psychiatrische) zorg en zorginstellingen worden helaas steeds vaker geconfronteerd met agressie en geweld. In de meeste gevallen blijft het bij verbaal geweld, maar het aantal gevallen van fysiek geweld in de zorg stijgt.
Om een veilige leef-, werk- en bezoekomgeving te creëren, moeten (forensisch psychiatrische) zorginstellingen concrete voorbereidingen treffen. Zij nemen hiermee verantwoordelijkheid voor de veiligheid van zowel medewerker als bewoner. De inzet van vakkundige ondersteuning in de vorm van fysieke zorgbeveiliging speelt daarbij een belangrijke rol. De zorgbeveiliger kent de bewoners, medewerkers en organisatie en is altijd op de hoogte van de fase waarin een bewoner zich bevindt.
Wij werken
samen met
Deskundigheid
First Class Protection beschikt over eigen stafmedewerkers met deskundigheid op het vlak van sociotherapie én op het gebied van fysieke beveiliging binnen zorginstellingen. Onze, met zorg geselecteerde en gekwalificeerde, zorgbeveiligers worden tijdens een dagtraining voorbereid op het werk als zorgbeveiliger binnen of rondom genoemde zorginstellingen. Zij kunnen verder op ieder moment rekenen op ondersteuning vanuit onze organisatie wanneer dat wenselijk is. Per locatie zijn er specifieke werkinstructies voor de (beveiligings)medewerkers, afgestemd op de aard en omvang van de locatie.
Het kan dan gaan om fysieke zorgbeveiliging en ondersteuning in de zorginstelling zelf. Maar u kunt ook denken aan beveiliging tijdens evenementen, verbouwingen, het beveiligen van parkeerterreinen en het toezicht houden in de semi-openbare ruimtes, zoals wandel- en ontspanningsgebieden. Altijd met gepaste afstand.
Zorgbeveiliging vanuit een veiligheidsprotocol
De focus ligt altijd op de veiligheid van personen. Verder gaat de aandacht uit naar gebouwen en omgeving. We starten daarom altijd met het afstemmen en/of delen van een (mogelijk al bestaand) helder (veiligheids)beleid en afgestemde protocollen. Met als doel het voorkomen van agressie en geweld tegen (zorg)medewerkers, bestuurders, medebewoners en overige personen. We letten daarbij op de volgende zaken:
- Waarom zorgbeveiliging?
- Risico’s, preventie en repressie
- De organisatie rondom zorgbeveiliging
- Patiëntenkennis en privacy (AVG)
- Eisen gesteld aan zorgbeveiligers (training en opleiding)
- Taken en verantwoordelijkheden
- Veilige werk- en woonomgeving
- Communicatie (conflictsituaties, de-/escalatie en nazorg)
- Hulpmiddelen
Ook interesse in een samenwerking?
Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.